Anouk Matton lanceert nieuwe single: luister hier

Anouk Matton heeft de opvolger voor ‘Neem Ik Je Mee’ gelanceerd: ‘Vergeet Mij Niet’, opnieuw een Nederlandstalig nummer. In ‘Vergeet Mij Niet’ zingt Anouk over verloren vriendschappen en relaties, een thema dat eenieder die ooit een relatie op de klippen zag lopen zal herkennen.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Na het avontuur in The Masked Singer bracht Anouk Matton in maart haar eerste single in het Nederlands uit. Dat er een opvolger zou komen voor ‘Neem Ik Je Mee’ stond in de sterren geschreven want het was snel duidelijk dat dit naar meer smaakte.

Die tweede single heet ‘Vergeet Mij Niet’ en is geschreven door Paul Sinha, een Nederlandse singer/songwriter die eerder al samenwerkte met o.m. Snelle, Tabitha en Olivia Trappeniers. Paul Sinha producete de single samen met Anouk’s echtgenoot Dimitri Vegas.

Moedertaal

Met de Nederlandstalige muziek die ze onder haar eigen naam releaset wil Anouk Matton een breed publiek aanspreken. De teksten zijn universeel herkenbaar en dat manlief Dimitri een handje weg heeft van onweerstaanbare melodieën en dansbare pop producties is alom bekend.

De klik om de sprong te wagen kwam tijdens The Masked Singer maar de ambitie was er al langer. Anouk bevestigt: «Ik hou al heel mijn leven van Nederlandstalige muziek omdat de betekenis van een tekst in mijn moedertaal me vaak harder raakt. In een andere taal interpreteer je teksten soms toch anders dan dat de schrijver hem bedoelt. Het is misschien niet de evidentste keuze maar ik doe het heel graag en ik geef niet snel op.