Avril Lavigne stuurt halfnaakte activiste van het podium: «Waar bleef de security?!» (video)

Opvallend moment tijdens de Canadese Juno Awards. Een klimaatactiviste verstoorde het presenteerwerk van Avril Lavigne, die daar niet mee kon lachen.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Afgelopen maandag was Avril Lavigne te gast als presentatrice op de Canadese Juno Awards. Toen ze de Indo-Canadese rapper AP Dhillon aankondigde, eiste een klimaatactiviste de aandacht op door halfnaakt op het podium te klimmen. Op haar lichaam stond onder meer ‘Red de Green Belt’ geschreven. Met haar actie protesteerde ze tegen de beslissing van de provincie Ontario om duizenden huizen te bouwen in beschermd natuurgebied.

Wegsturen

De 37-jarige zangeres van onder meer ‘Complicated’ en ‘Sk8er Boi’ kon de protestactie maar matig appreciëren en dwong haar om weg te gaan. «Ga verdorie van het podium», zei ze tot twee keer toe met een lach. Vervolgens hielp iemand van de security haar de trap af.

Onattente security

Het bewuste moment werd al meer dan 500.000 keer bekeken op TikTok. Daar vinden de meesten dat de Canadese zangeres het op een tactvolle manier heeft aangepakt, al vragen ze zich af waarom het zo lang duurde vooraleer de security zich kwam moeien. «Oh mijn God, waar bleef de security?!», «Verbaasd over hoe lang het duurde vooraleer de security op het podium was», en «De security bleef er wel héél rustig onder», wordt er gereageerd.