Dit was volgens boer Stef de echte reden waarom Elien plots vertrok uit ‘Boer zkt vrouw’

Het was even schrikken toen Elien aan Stef liet weten dat ze voorgoed naar huis was. Ze was te onzeker over de situatie, zo legde ze achteraf uit. Maar er speelde nog iets anders...

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Gisteren zagen we hoe Stef wakker werd ge-sms’t door Elien. In haar bericht schreef ze dat ze zich onzeker voelde en niet meer geloofde dat Stef haar zou verkiezen boven de andere twee dames, Leen en Annelore. Haar vertrek kwam voor hem even onverwacht als voor de kijker, al is er wel een grote nuance. «Op tv kwam er veel drama aan te pas, maar zo heb ik dat toch niet ervaren. Ik vond haar vertrek ook niet gênant, omdat ik niet verrast was. Elien had me de avond ervoor tijdens een wandeling zonder camera’s verwittigd wat ze van plan was. Ze legde heel eerlijk uit dat ze zich onzeker voelde en een klik miste. Ze vond ook dat ze door die 24-uursdate zonder haar een onoverbrugbare achterstand had opgelopen en veronderstelde dat ik me meer aangetrokken voelde tot Leen en Annelore. Die vond ze ook beter bij mij passen. Een misverstand, want het was nog veel te vroeg om al zo’n conclusies te trekken. Ik wilde Elien heel graag echt nog beter leren kennen. Maar zij mij dus niet», vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Aandoening

De 28-jarige melkveeboer had echter niet verwacht dat ze al zo snel vertrokken zou zijn. Volgens hem kwam dat door een lichamelijke aandoening. «Ik hoopte dat ze bij het ontbijt haar keuze zou toelichten voor de camera’s en de twee andere vrouwen. Zo zouden we alles op een schone manier kunnen afsluiten en zou het ook voor de kijker duidelijker zijn wat er aan de hand was. Nu zat er plots iemand minder aan tafel. Aanvankelijk zag Elien mijn voorstel ook zitten, maar omdat ze die nacht opnieuw maagklachten kreeg en niet kon slapen, vertrok ze al bij het ochtendgloren. Ik schrok niet dat ze weg was, maar wel dat ze àl weg was. Volgens mij was haar ziekte trouwens de echte reden van haar vertrek en niet die mindere match tussen ons. Elien voelde zich tijdens haar verblijf op mijn boerderij lichamelijk ellendig. Meteen na haar exit werd ze drie dagen opgenomen in het ziekenhuis, waar een maaginfectie werd vastgesteld. Logisch dat je op zo’n moment liever met je gezondheid bezig bent en niet met een date of mogelijke partnerkeuze. Dus: no hard feelings», besluit hij.