Eva Daeleman openhartig: «Ik haatte mezelf en mijn lichaam»

Gewezen MNM-stem Eva Daeleman praat op Instagram openlijk over haar moeilijke periode die ze een tijdje geleden kende. Met een audiocursus wil ze anderen ook helpen om zich één te voelen met zichzelf.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Drie jaar geleden bracht Eva Daeleman ‘Omdat het kan’ uit, een boek over veerkracht, levenslust en ont-moeten. Binnenkort is dat boek ook te beluisteren in audioversie. De 33-jarige mama las zonet haar boek in en werd daardoor opnieuw geconfronteerd met haar 28-jarige zelf. «Op mijn 25ste had ik alle succes dat ik me gewenst had, maar ik was doodongelukkig. Ik haatte mezelf, mijn lichaam en was doordrongen van zelfkritiek. De afgelopen jaren groeide er zachtheid: zowel in mijn hoofd, op mijn lichaam en emotioneel. En toch als rondkijk zie ik hoe onze wereld nog steeds doordrongen is van een enorme strengheid voor onszelf, ons niet goed genoeg voelen en vooral: onszelf in de weg zitten», schrijft ze op Instagram.

Vrouwelijkheid herontdekken

«Ons lichaam is een oneindige bron van plezier, van beleven. maar we zitten zoveel in ons hoofd. Het is verlichtend om terug te landen in het plekje waar we thuis zijn. Ter hoogte van je heupen zit het zwaartepunt van het vrouwenlichaam. We moeten zoveel, vanuit onze gedachten. De essentie is om weer te leren voelen wat je kern is, je lichamelijkheid, je vrouwelijkheid. Die komt vanuit jezelf, die is er. En dat lichaam hoeft niet te beantwoorden aan gedachten van wat moet zijn», klinkt het.

Audiocursus

Om mensen daarbij te helpen biedt ze ook een online training aan. «Ik wil je helpen thuis te komen in jezelf, vrede te sluiten met jezelf. Niet alleen theorie: integendeel. Een audiocursus vol oefeningen, vijf online vrouwencirkels en een WhatsApp-groep waarmee we echt met elkaar in verbinding staan. De deuren openen op 19 juni - er is plek voor 100 vrouwen. Wil je op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in via de website. Dan krijg je ook als eerste de kans je in te schrijven voor mijn gratis workshop op maandag 19 juni», besluit ze.