Evi Hanssen over het verlies van haar mama: «Ik huil een paar keer per dag»

Dinsdag moest Evi Hanssen afscheid nemen van haar moeder. Inmiddels heeft ze haar verdriet een plaats kunnen geven. «Het doet pijn, maar dit is geen allesverslindend verdriet», klinkt het.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Na een lange strijd tegen uitgezaaide borstkanker moest Arlette, de mama van Evi Hanssen, dinsdag op 75-jarige leeftijd opgeven. Hanssen praatte open en eerlijk over haar moeders weg naar de hemel, en ook nu blijft ze dat doen op sociale media.

Dankbaarheid en liefde

De 44-jarige presentatrice schrijft dat ze erg verdrietig, maar tevens dankbaar is. «Ik ben niet stoer of sterk. Ik huil een paar keer per dag, maar daarnaast voel ik me oprecht goed. Het doet pijn, maar dit is geen allesverslindend verdriet. Ik voel diepe dankbaarheid en liefde. En ik zal ze nog erg missen. Maar nu moet ik vooral wennen aan dat onwezenlijke idee, dat mijn moeder dood is», luidt het.

Fluisteren

Ook een laatste, prachtige herinnering zal ze blijven koesteren. «Vlak voor ze insliep fluisterde ik tegen haar: ‘Wij twee, we hebben dat toch goed gedaan hè?’ ‘Wij hebben dat héél goed gedaan’, fluisterde ze terug», luidt het.