Gert Verhulst over kritiek op ‘De Tafel van Vier’: «Ik heb dat wel onderschat»

Sinds september 2022 presenteert Gert Verhulst het praatprogramma ‘De Tafel van Vier’. Nu en dan lokte de talkshow kritiek uit, meer dan Gert zelf had verwacht. «Die reacties op Twitter? Daar word je niet gelukkig van», klinkt het.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Vorige week nog zorgde ‘De Tafel van Vier’ voor commotie toen aan de gasten gevraagd werd om te stemmen over een mogelijke ruil van Olivier Vandecasteele met een terrorist. Dergelijke kritiek moet uiteraard kunnen, maar presentator Gert Verhulst had deze omvang wel niet zien aankomen. «Ik heb dat wel wat onderschat. Vanaf dat je een talkshow doet, moet iedereen er een mening over hebben. Maar ik vind het heel leuk. Je komt met veel mensen in contact die je anders niet zou ontmoeten en het stimuleert je om de actualiteit te blijven volgen en dingen te lezen die je anders niet zou lezen», vertelt hij in de ‘Achter de schermen’-podcast.

Olifantenvel

De 55-jarige ondernemer beseft maar al te goed dat je voor zoiets gemaakt moet zijn en dat dat niet iedereen gegeven is. «Bij het begin van ‘De Tafel van Vier’ had ik onder een valse naam een account aangemaakt op Twitter om de reacties te kunnen lezen. Dat heb ik na twee weken afgezet. Daar word je niet gelukkig van. Dat zijn ook niet allemaal Einsteins die hun mening daar delen. Voor de rest is het belangrijk dat je dit soort programma doet in de fase van mijn leven. Ik ben over de 50, mensen hebben al dertig jaar kritiek op mij. Op een bepaald moment kweek je daar wel een olifantenvel voor en dan pas ben je klaar om dit te doen», besluit hij.