Hanne van K3 openhartig over het moederschap: «Ik had het veel erger verwacht»

Hanne Verbruggen heeft haar eerste maanden als mama glansrijk doorstaan. Meer nog: het gaat zelfs beter dan verwacht. «Mijn leven is niet al te heftig veranderd door Juliens komst», klinkt het.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Midden november werd Julien geboren, het eerste kindje van K3’tje Hanne Verbruggen. Hoewel er horrorverhalen bestaan over amper slapende baby’s viel dat bij Hanne bijzonder goed mee. «Julien is eigenlijk een heel makkelijke baby. Hij eet goed, weent amper... De nachten zijn natuurlijk wel onderbroken - ik geef ook borstvoeding - maar ik voel nog niet het effect van minder slaap. Ik mag dus absoluut niet klagen, want eerlijk: ik had het veel erger verwacht. Nooit meer slapen, amper tijd om te eten... Maar dat is allemaal niet zo, mijn leven is niet al te heftig veranderd door Juliens komst. Ik zou hem ook niet meer kunnen missen, hij is zo’n verrijking», vertelt ze in Story.

Nuanceren

De 28-jarige zangeres beseft dat ze misschien ook wel nog een beetje op een roze wolk leeft. «Ach, ik wil het moederschap ook niet overromantiseren. Soms is het best wel vermoeiend en je hebt een gigantische verantwoordelijkheid. Maar wanneer Julien naar me lacht, ben ik dat zo vergeten. Het moederschap voelt zo goed aan. Ik ben ook echt trots op mezelf. Die zwangerschap, die bevalling, ik ben fier op mijn lichaam», klinkt het.

Geen zwangerschapskilo’s meer

Dat lichaam is overigens opvallend snel hersteld van de zwangerschap. «Nochtans heb ik daar niets speciaals voor gedaan. Goede genen, zeker? En ik heb ook wel het geluk dat ik, zodra ik opnieuw mocht beginnen sporten, meteen repetities had voor onze show. Af en toe ben ik wel buiten adem, maar dat had ik ook al vóór het moederschap (lacht). De zang- en danslessen waren behoorlijk pittig», besluit ze.