Interview met «onbeschofte» Hugh Grant op rode loper van Oscars gaat viraal: «Wat een lul!» (video)

Daags na de Oscaruitreiking gaat een stroef interview van presentatrice Ashley Graham met Hugh Grant op de rode loper viraal op sociale media. De houding van de Britse steracteur stuit sommigen tegen de borst: hij oogt namelijk ongemakkelijk en ongeïnteresseerd. Critici noemen hem «onbeschoft» en «boertig», volgens anderen is er gewoon sprake van een cultuurclash.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Grant lijkt het gesprek met model Ashley Graham af te haspelen als een verplicht nummertje. Bij het gros van de vragen komt hij uit de lucht gevallen en antwoordt hij nogal kortaf. Sommigen opperen dat de Britse steracteur zich niet op zijn gemak lijkt te voelen bij dit geforceerd gesprek en de geplogenheden op de Academy Awards.

Anderen gaan een stapje verder en noemen de houding van de – doorgaans zo charmante – ‘Notting Hill’-ster «boertig» en «onbeschoft». «Hij gedraagt zich als een klootzak», tweet iemand. «Waarom ben je zelfs op de Oscars?» «Wat een lul!», schrijft een ander.

Expert in lichaamstaal

Sommige media, zoals de Britse tabloid Daily Star, schakelden zelfs een expert in lichaamstaal in om de acteur van naderbij te bestuderen. «Ongemakkelijk en ongeduldig», zo omschrijft de krant Grants houding. «Na de eerste vraag investeert hij niet meer in het gesprek.»

«Zijn Britse humor valt op een koude steen in Amerika», klinkt het nog. «Wanneer hij lacht om zijn eigen repliek, doet hij dat op z’n eentje. Grant voelt zich ongemakkelijk bij het interview en ziet er tot het bittere eind verloren uit.»

«Ik vind niet dat hij onbeleefd was, wel dat hij de banaliteit van deze gebeurtenissen ongemakkelijk vindt», springt een ander in de bres voor Grant. «Hij is niet kruiperig en ziet duidelijk wat de Oscars zijn. Graham pikte zijn lichaamstaal helemaal niet op; een meer bedreven interviewer had helemaal anders gereageerd op zijn droge humor.» «Het was niet onbeleefd. Alleen ongemakkelijk. Hij had duidelijk niet veel te zeggen. Hij was tenminste eerlijk», reageert een YouTube-gebruiker in de comments.

Zijn droge ‘yeah’ en fronsende wenkbrauwen bij afronding van het gesprek laten alleszins blijken wat Grant zelf van het interview vond…