‘K2 zoekt K3’-finaliste Amy Courtens over sexy foto’s: «Mijn omgeving heeft daar nooit problemen mee»

Amy Courtens, die net geen K3’tje werd, praat in een interview open en eerlijk over haar (liefdes)leven. Zo heeft ze het over bodyshaming en over haar laatste jaar als ongetrouwde vrouw.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

In 2021 hoopte Amy Courtens het plekje van de vertrekkende Klaasje Meijer bij K3 in te vullen. Ze haalde het net niet en zag Julia Boschman met de hoofdprijs vertrekken. De 27-jarige zangeres is in de lente van volgend jaar te zien in de musical ‘Hairspray’. Eén van de kwesties die daarin aangekaart worden is bodyshaming, iets waar Amy ook al mee geconfronteerd werd. «Als vrouw ben je te mager of te dik, het is zelden goed voor iedereen. Dat is superjammer. Daar moeten we dus aan blijven werken, dat bodyshaming echt een halt wordt toegeroepen. Ik kreeg al vaak vervelende comments bij foto’s waarop ik zogezegd te mager ben. Al een geluk dat ik geen vijftien meer ben, want jongeren zijn soms keihard voor elkaar», vertelt ze in TV Familie.

Opvallende foto’s

De sympathieke blondine post af en toe sexy kiekjes op Instagram.«Maar ik probeer het vooral classy te houden. Het zijn vaak foto’s die een fijn gevoel weergeven. Mijn omgeving heeft daar nooit problemen mee. Ook mijn vriend niet. Logisch, want er is niets verkeerd mee», klinkt het.

Trouwplannen

Hoewel haar relatie met Aaron enkele pauzes heeft gekend, stappen de twee volgend jaar in het huwelijksbootje. «Ja, het gaat supergoed tussen ons. Ik heb altijd wat bindingsangst gehad. Vroeger voelde onze band ook anders aan. Onze relatiepauze dit jaar heeft ons veel deugd gedaan. Ik ben nu héél zeker: Aaron is hét voor mij! Ik was 20 toen we startten en ik had nooit verwacht dat hij de jongen zou zijn met wie ik zou trouwen. Ik heb het getroffen. Ik ben zo blij dat hij in mijn leven is», besluit ze.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be