Margriet Hermans over de voordelen van haar operatie: «Mijn seksleven was al goed, maar...»

In een ver verleden woog Margriet Hermans 70 kilo meer dan vandaag. Na een ingreep daalde haar gewicht drastisch. Dat is niet alleen gezonder, het heeft nog andere voordelen, zo vertelt ze.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Inmiddels is het 23 jaar geleden dat Margriet Hermans een (soort van) gastric bypass onderging. Geen maagverkleining of maagring, maar nog iets anders. «Ik heb de Scopinaro-operatie gehad. Na mijn ingreep zijn ze dat in Gasthuisberg ‘De Margriet Hermans’-operatie beginnen te noemen. Vooronderzoeken waren er in die tijd niet. Mijn BMI werd gemeten en ik moest vertellen welke diëten ik al had gevolgd. Mijn chirurg deed dat heel consciëntieus. Aan mijn maag zijn ze niet gekomen, ze hebben enkel mijn darmen een stuk ingekort. De voorloper van de gastric bypass, in feite. Met de Scopinaro is het toch enkele keren foutgelopen. Wij waren toch proefkonijnen. Bij sommige mensen moesten ze de ingreep ongedaan maken», legt ze uit in Dag Allemaal.

De ingreep had al snel een impact op haar gewicht. «Voor mijn operatie in 2000 woog ik 148 kilo. Nu schommelt mijn gewicht al jaren tussen 72 en 74 kilo», verduidelijkt ze.

Seksstandjes

De 69-jarige zangeres merkt de voordelen zelfs in de slaapkamer. «Mijn seksleven was al goed, maar sinds mijn ingreep kan ik makkelijker bepaalde poses innemen. In februari ben ik geopereerd en in november getrouwd in Las Vegas. Ik heb pas last minute mijn trouwjurk gekocht omdat ik zo snel afviel. Na vier maanden was ik 33 kilo kwijt, maar ik voelde me nog een hele tijd dik», klinkt het.

En óf ze nog steeds voluit geniet van het leven. «Ik ben bijna 70 maar sta nog vol goesting te zingen, dat hoor je ook in mijn nieuwe single ‘zonne-energie’. Een leven vol energie is zoveel plezanter!», besluit ze.