‘The Masked Singer’-kandidaat lanceert Nederlandstalige single: «Ben meteen na mijn deelname de studio ingekropen» (video)

Wanneer Anouk Matton niét achter de dj-decks staat in pakweg Dubai, Ibiza, Bangkok, haar ski’s waxt voor Tomorrowland Winter óf in een pak kruipt voor ‘The Masked Singer’, staat ze achter de microfoon in de muziekstudio. Het resultaat is een eerste Nederlandstalige single: ‘Neem Ik Je Mee’.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Anouk Matton kennen we als Vlinder in het huidige seizoen van ‘The Masked Singer’ en van de VTM-realityreeks ‘Anouk Matton Privé’. Ze was model en is influencer met liefst 459.000 volgers op Instagram. Anouk is getrouwd met Dimitri Vegas, die net als Anouk zelf dj is. Maandelijks luisteren meer dan 1,2 miljoen luisteraars op Spotify naar haar muziek. Intussen staat ze op nummer 8 in de prestigieuze Djane Top 100, de vrouwelijke tegenhanger van de DJ Mag Top 100, en reist ze als internationaal dj-fenomeen DJ MATTN de wereld rond. Voorts heeft ze haar eigen make-upmerk AM Cosmetics. Ze groeide op in Leopoldsburg in de provincie Limburg.

Zangeres

Naast dat alles is Anouk dus ook zangeres: in 2020 ging ze in zee met Regi voor de single ‘Don't Tell 'Em’. Door die samenwerking werd ze benaderd door het management van het Roemeense duo SHOEBA, met wie ze de single ‘Anyway’ uitbracht. In 2021 verraste ze haar man, vriend en vijand met een cover van ‘Higher Place’ in het televisieprogramma ‘Best Of’. Ze zong eerder al samen met Paris Hilton en Silvy De Bie.

Nu haar avontuur in ‘The Masked Singer’ erop zit, wil de 30-jarige Limburgse het ijzer smeden als het heet is. Ze wil België én Nederland veroveren met haar Nederlandstalige muziek. Het startschot van die veroveringstocht is haar eerste Nederlandstalige single: ‘Neem Ik Je Mee’, een dansbaar, vrolijk popnummer met catchy melodie en zomerse vibes. Niemand minder dan Jaap Reesema schreef de songtekst, manlief Dimitri Vegas producete het nummer samen met de Nederlandse Trobi. De release van het nummer ging ook gepaard met een videoclip.

Nummer-één-hit

«Ik heb zo genoten van de zanglessen en de optredens tijdens ‘The Masked Singer’, dat ik meteen na mijn deelname de studio ben ingekropen», aldus Anouk. «Wat ik wil bereiken met dit nummer? Ik droom groot: een nummer-één-hit zou natuurlijk fantastisch zijn (lacht). Maar bovenal hoop ik dat iedereen binnenkort meezingt met ‘Neem ik je mee’. Ik wil dat mensen instant gelukkig worden wanneer ze dit liedje horen, dan ben ik ook gelukkig.»

Onder haar artiestennaam MATTN blijft Anouk Engelstalige muziek releasen en kruipt ze achter de dj-decks in clubs en op de grootste (internationale) festivals. Eerst op de agenda: Tomorrowland Winter in de Franse Alpen. Nadien reist ze verder naar Istanbul, Bangkok, Duitsland, Oostenrijk (Formule 1), Finland en Spanje.