Meer dan 30 topartiesten zingen ‘People Help the People’ in voor slachtoffers aardbeving Syrië en Turkije

Deze ochtend, om 7.45 uur stipt, losten twaalf Vlaamse radiozenders tegelijk het benefietnummer ‘People Help the People’ van Artiesten voor 12-12. Met dit campagnelied roepen meer dan dertig Vlaamse artiesten, waaronder de Vlaams-Turkse Hadise, om geld te doneren aan Syrië-Turkijke 1212.

Consortium 1212
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Vlaamse sterren vanuit alle genres en uithoeken kwamen deze week samen om het nummer in te zingen. De Vlaams-Turkse Hadise zingt mee, samen met Astrid Stockman, Axelle Red, Bart Peeters, Berre, CAMILLE, Clouseau (Koen en Kris Wauters), Dana Winner, Francisco Schuster, Geike Arnaert, Grace, Gustaph, ILA (Ilayda Cicek), Isabelle A, Johannes Genard, Lady Linn, Laura Tesoro, Maksim, Margriet Hermans en Celien, Metejoor, Natalia, Niels Destadsbader, Novastar (Joost Zweegers), Olivia Trappeniers, Paul Michiels, Peter Van Laet, Pommelien Thijs, Selah Sue en The Starlings (Tom Dice en Kato). In de band: Flip Kowlier op bas, Isolde Lasoen op drums, Jef Neve op keys, Jeff Assy op cello, Joost Zweegers op akoestische gitaar en Milo Meskens op gitaar.

«Ik ben in België geboren, maar mijn roots liggen in Turkije en ik woon er nu al jaren», zegt Hadise. «Dus ik voel me een beetje de brug. Toen ze mij vroegen om mee te werken, zei ik meteen: wanneer gaan we het doen en wanneer kan ik vliegen? Ik ben zo blij dat dit gebeurt en bedank alle collega’s uit de grond van mijn hart.»

Watch on YouTube

29 miljoen mensen getroffen

Bij de aardbeving op 6 februari vielen in Turkije meer dan 44.000 doden. In buurland Syrië gaat het om 5.900 doden. In totaal zijn bijna 29 miljoen mensen in beide landen door de ramp getroffen.

De opbrengst van het nummer gaat integraal naar het Consortium 12-12. Meer dan 30 topartiesten zingen campagnelied ‘People Help the People’ in voor slachtoffers aardbeving Syrië en Turkije.

Showbizz​

meer Showbizz​

Spotlight

WHAT ABOUT... De powernap? Wat doet een siësta voor de productiviteit?

Ready, set, powernap! Zo gaat het vaak wanneer je uitgeput thuiskomt van een slopende dag. Even onder de lakens kruipen, en dan zal die mentale en fysieke energie wel op peil raken. Maar kan je door zo’n kort slaapje wel écht bijtanken? Of is het tijd om eens wat vroeger onder de wol te kruipen?

meer Spotlight