Producer beledigt ‘Wednesday’-ster Jenna Ortega: “toxisch en onprofessioneel”

Actrice Jenna Ortega wordt in een slecht daglicht gezet door Hollywoodproducer en filmmaker Steven DeKnight. Op Twitter uit DeKnight zijn ongenoegen over haar “onprofessioneel” gedrag op de set van de Netflix-reeks ‘Wednesday’.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Steven DeKnight zegt dat de 20-jarige Jenna Ortega geen pretje is om mee samen te werken. Niet enkel werd ze «onprofessioneel» genoemd, ze zou ook haar script onlogisch aangepast hebben. «Ik discussieer graag met acteurs over hun tekst, maar soms hebben ze geen volledig beeld van waar het verhaal naartoe gaat», schrijft de producter op Twitter.

Zijn reactie komt er nadat Ortega commentaar had op het script van ‘Wednesday’ in de podcast ‘Armchair Expert’. «In deze industrie is het geen goed idee om je collega’s zo te kijk te zetten.»

Geen excuus

DeKnight gaf haar leeftijd deels de schuld van haar acties. «Misschien weet ze niet beter», klinkt het. Maar «dat zou wel moeten» volgens hem. Een geldig excuus lijkt het dus niet. «Ze moet zich afvragen hoe ze zich zou voelen als de showrunners in interviews zouden vertellen dat ze moeilijk is om mee samen te werken.»

Toch maakte de Hollywoodproducer nog even duidelijk dat hij fan is van de actrice. «Het leven is evenwel te kort om met zulke mensen samen te werken», vindt hij.