Qmusic-dj Dorothee Dauwe last rustpauze in na sterfgeval: «Tijd maken voor mijn eigen verdriet»

Qmusic-presentatrice Dorothee Dauwe heeft afscheid moeten nemen van haar oma. Ze zal deze week bijgevolg niet meer te horen zijn in de ochtendshow.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Trouwe Qmusic-luisteraars zullen deze week even geen Dorothee horen naast Maarten Vancoillie. De grootmoeder van de 33-jarige radiopresentatrice is overleden, dus wil ze even tot rust komen. «Mijn metje afgeven was één van de moeilijkste dingen die ik al heb moeten doen. Ik heb al sinds ik heel klein ben een hele goeie band met mijn grootouders, de met en de pet. Die mensen maken deel uit van mijn mooiste herinneringen», schrijft ze op Instagram.

Hand vasthouden

«We hebben samen voor de laatste keer al die mooie herinneringen gedeeld. We hebben nog samen kunnen wenen en lachen. We dronken geen champagne meer, maar lauwe koffie uit een kartonnen bekertje. En dat was oké, want we waren samen. We hebben kunnen zeggen dat we elkaar gingen missen, dat we trots zijn op mekaar, dat we mekaar graag zien. Mijn pet en ik waren tot op het einde bij de met. We hielden haar hand vast... De hand waar ze altijd een ringetje droeg, dat ik nu draag, zodat ze altijd bij mij is», klinkt het.

Opa steunen

Ze legt uit dat ze er nu vooral wil zijn voor haar opa. «Hij moet uitzoeken hoe het nu verder moet en ik wil hem daarbij helpen. En ook nog even tijd maken voor mijn eigen verdriet», besluit ze.