Remake van VTM-reeks ‘Clan’ kaapt drie BAFTA’s weg

‘Bad Sisters’ heeft zondagavond de prijs voor beste dramaserie gewonnen op de BAFTA TV Awards, de belangrijkste Britse tv-prijzen. De remake van de VTM-reeks ‘Clan’ versloeg onder meer de BBC-toppers ‘The Responder’ en ‘Sherwood’ en ook ‘Somewhere Boy’.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 1 min.

In ‘Bad Sisters’ staan vijf zussen centraal, die na de dood van hun ouders gezworen hebben om elkaar altijd te beschermen. Elk van de zussen heeft redenen om John Paul, de echtgenoot van een van hen, uit de weg te ruimen. Ze beramen een plan om dat ook effectief te doen, waarna ze gebonden zijn doorhet geheim.

De reeks was in vijf categorieën genomineerd. Actrice Anne-Marie Duff won bovendien in de categorie ‘Beste vrouwelijke bijrol’ en Peter Anderson Studio won de prijs voor beste ‘Titles and Graphic Identity’. Eerder dit jaar werd ‘Bad Sisters’ viermaal bekroond op de Ierse Film & Televisie Awards.

Zowel het origineel als de remake is een productie van het Belgische productiehuis Caviar en Merman, bedacht door de Vlaamse scenarist Malin-Sarah Gozin.