Russel Brand: BBC, Channel 4 en Endemol starten intern onderzoek

De BBC, Channel 4 en productiemaatschappij Endemol starten een intern onderzoek na de beschuldigingen van seksueel wangedrag aan het adres van Russell Brand, meldt onder meer de BBC. De Britse komiek en acteur wordt door verschillende vrouwen beschuldigd van verkrachting, aanranding en emotioneel misbruik. Brand was in de periode waarin de incidenten zouden hebben plaatsgevonden, werkzaam als onder meer presentator bij BBC Radio 2 en Channel 4.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 2 min.

De BBC laat weten dat het «de aangekaarte kwesties met spoed onderzoekt». Endemol, het bedrijf achter shows waarin Brand te zien was, liet weten op de hoogte te zijn van de «zeer ernstige beschuldigingen» met betrekking tot het «vermeende ernstige wangedrag van Russell Brand tijdens het presenteren van shows geproduceerd door Endemol». Het bedrijf liet weten dat een intern onderzoek is gestart.

Channel 4 stelt in een verklaring dat de zender «het productiebedrijf dat de programma’s voor Channel 4 produceerde, heeft gevraagd om de beschuldigingen te onderzoeken». De zender is bovendien bezig met een eigen intern onderzoek en moedigde «iedereen die op de hoogte is van dergelijk gedrag aan om direct contact op te nemen».

Fysiek en emtioneel misbruik

Vier vrouwen hebben een melding gemaakt van aanranding tussen 2006 en 2013, onder wie een vrouw die beweert destijds 16 jaar te zijn geweest. Andere vrouwen beschuldigen de acteur van onder meer fysiek en emotioneel misbruik. Dat kwam zaterdag naar voren uit onderzoek van The Sunday Times, The Times en Channel 4 Dispatches. Brand ontkent de aantijgingen en stelt dat alle relaties vrijwillig waren.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be