Shakira bekent fraude: Voorwaardelijke celstraf en boete van 7,3 miljoen euro

De Colombiaanse zangeres Shakira heeft maandag in extremis een regeling kunnen treffen met het Spaanse parket. Kort voor het begin van haar proces over belastingsfraude in Barcelona, heeft de 46-jarige popster schuld bekend. Ze krijgt nu een boete en een gevangenisstraf, maar die zal ze niet moeten uitzitten vanwege haar blanco strafblad, aldus de voorzitter van de rechtbank.

door
Belga
Leestijd 2 min.

Shakira werd aangeklaagd omdat ze tussen 2012 en 2014 haar inkomstenbelasting van 14,5 miljoen euro niet zou hebben betaald. Hiermee riskeerde ze een gevangenisstraf van meer dan acht jaar en een boete van bijna 24 miljoen.

Shakira heeft in het verleden steeds volgehouden onschuldig te zijn. Tijdens die periode woonde ze in de Bahama’s en kwam enkel naar Spanje om haar partner, voetballer Gerard Piqué, te bezoeken, klonk het steeds. De twee zijn intussen gescheiden. Nu komt ze terug op haar eerdere uitspraken om een veroordeling te vermijden.

Straf

De schikking bepaalt een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar, die zal worden omgezet in een boete van bijna een half miljoen euro, zo schrijft de Spaanse krant El País. Daarnaast zal ze ook «vijftig procent» van het fraudebedrag moeten betalen als boete, aldus de voorzitter. Het gaat dan dus om een bedrag van ongeveer 7,3 miljoen euro, zo maakt de rechtbank bekend.

«Hier gaan we dan», zo zei de zangeres bij het binnenkomen van de gerechtszaal. Maar de zitting duurde amper twee minuten, de tijd die de magistraat nodig had om bekend te maken dat er een overeenkomst was bereikt.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be