Sven Pichal blijft in de gevangenis

Radiopresentator Sven Pichal (44), die wordt verdacht van het bezit en het verspreiden van beelden van seksueel kindermisbruik, moet in de gevangenis blijven. De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen hervormt dus de eerdere beslissing van de raadkamer, die hem onder elektronisch toezicht wilde plaatsen zodat hij zijn voorhechtenis thuis kon ondergaan.

door
Belga
Leestijd 2 min.

De KI was volgens het Antwerpse parket-generaal van mening dat zijn aanhouding noodzakelijk bleef, gelet op het gevaar voor recidive en collusie. «Dat gevaar kon niet worden weggenomen door de uitvoering van de voorlopige hechtenis onder elektronisch toezicht of door detentievervangende maatregelen.»

Geen elektronisch toezicht

Sven Pichal werd eind augustus aangehouden voor het bezit en het verspreiden van beelden van seksueel kindermisbruik. Hij nam daarop met onmiddellijke ingang ontslag bij de VRT, waar hij onder meer ‘De Inspecteur’ presenteerde op Radio 2.

De raadkamer wilde Pichal drie weken geleden onder elektronisch toezicht plaatsen, zodat hij zijn voorlopige hechtenis thuis kan ondergaan in plaats van in de gevangenis, maar het parket ging in beroep. Vorige week verscheen hij voor de KI, waar zijn advocaten een week uitstel vroegen door een onvoorzienbare omstandigheid die eerst moest worden uitgeklaard.

Dispuut over documenten

Blijkbaar was er discussie over documenten die niet meer in het strafdossier zaten, maar die er nog wel inzaten toen Pichal voor de raadkamer moest verschijnen. Die stukken waren volgens zijn advocaten belangrijk genoeg om een week uitstel te vragen, zodat ze gevoegd konden worden. Dat is intussen gebeurd.

De radiopresentator kwam samen met vier andere mannen in beeld tijdens een onderzoek dat begin augustus werd opgestart na een aangifte bij de politiezone Antwerpen. Hij werd samen met R.D.B. (34) en B.D. (35) aangehouden voor het bezit en het verspreiden van beelden van seksueel kindermisbruik. De twee andere mannen worden enkel verdacht van bezit en werden vrijgelaten (onder voorwaarden). De aanhouding van R.D.B. en B.D. werd intussen al bevestigd.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be