‘Thuis’-actrice Lynn Van den Broeck openhartig: «Ik ben blij met mijn kleine, natuurlijke borsten»

Actrice Lynn Van Den Broeck, die we vooral kennen uit ‘Thuis’, vertelt in een interview hoe ze omgaat met bodyshaming. «Het is jammer dat sommige mensen de nood hebben om me openlijk te bodyshamen», zucht ze.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Op sociale media wordt er nog al te vaak aan bodyshaming gedaan. Daar kan Lynn Van Den Broeck, die de rol van Viv vertolkt in de Eén-serie ‘Thuis’, jammer genoeg van meespreken. Op de uitreiking van de MIA’s eind januari opteerde ze voor een sexy jurk. Ze deelde enkele kiekjes ervan op Instagram. «Iemand reageerde: ‘Voor zo’n kleed zou je beter wat laten bijsteken’, een tweede reactie was: ‘Inderdaad, dat kleed is niets voor jou, niet klassevol.’ Die eerste reactie is snel verwijderd, maar naar die tweede persoon heb ik een privébericht gestuurd om te zeggen hoe dat binnenkwam. Die vrouw was van slag. Ze stuurde: ‘Sorry, ik had daar niet over nagedacht. Chapeau dat je me op mijn fout wijst.’ Ik ben blij dat ik in dialoog ben gegaan. Mocht ik kunnen, ik deed dat met iedereen», legt ze uit in Dag Allemaal.

Zelfverzekerd

De 30-jarige vriendin van acteur Mathias Vergels geeft toe dat dergelijke reacties wel binnenkomen, maar laat ze ook niet echt aan haar hart komen. «Dat kwetst ergens, maar het is niet dat ik daardoor iets aan mijn borsten wil laten doen. Als ik kijk naar die foto, zie ik een zelfverzekerde vrouw. Ik ben blij met mijn kleine, natuurlijke borsten, Een paar cc extra, dat zou mij gewoon niet staan. Het is jammer dat sommige mensen de nood hebben om me openlijk te bodyshamen», besluit ze.

Hieronder de bewuste outfit die Lynn droeg tijdens de MIA’s.