14-jarig meisje schakelde huurmoordenaars in om moeder te vermoorden

In Rusland heeft de politie een 14-jarige meisje gearresteerd. Ze zou de opdracht gegeven hebben om haar moeder te vermoorden.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het lichaam van de 38-jarige Anastasia Milosskaya, een makelaar, werd in een vuilnisbak gevonden in de stad Balasjicha, vlakbij Moskou. Haar lichaam was verpakt in plastic en gewikkeld in een matras.

Speurders kwamen al snel uit bij Anastasia’s 14-jarige dochter en een 15-jarige jongen, die het vriendje van de dochter zou zijn. Het duo zou twee andere tieners hebben ingehuurd om Anastasia te vermoorden. Ze betaalden de twee huurmoordenaars 350.000 roebels (4.100 euro).

Motief

Het vriendje leefde volgens de politie al een tijdje bij Anastasia en haar dochter, maar zou een slechte invloed gehad hebben op de dochter. Daaromwilde Anastasia dat hij vertrok. Een vriendinnetje van de dochter heeft tegen de politie gezegd dat «ze heel vaak zei dat ze haar moeder haatte, ook al hield haar moeder heel erg veel van haar.»

De twee zouden de moordenaars binnen gelaten hebben en zouden ook bij de moord aanwezig geweest zijn. Ze lieten het lichaam van Anastasia twee dagen liggen, waarna de twee huurmoordenaars haar lichaam gedumpt zouden hebben in de vuilnisbak.

Ze riskeren alle vier een gevangenisstraf van 10 jaar.