75 mensen vormen spoon circle in Leuven na oproep op TikTok

Op donderdag 18 mei hebben 75 mensen in het stadspark van Leuven een onafgebroken spoon circle gevormd. Al die mensen lagen lepeltje-lepeltje tegen elkaar. Een populaire TikTokker uit Leuven had de oproep gelanceerd. «Het is een beetje uit de hand gelopen», vertelt hij aan VRT.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Het idee kwam van de 23-jarige Liam Vereecken, een Leuvense TikTokker onder de naam Liam on the Loose. Hij lanceerde een oproep op TikTok om met z’n allen in het Sint-Donatuspark te verzamelen, waar de deelnemers de spoon circle zouden vormen. Zijn initiële doel was om 69 mensen samen te krijgen, maar het algoritme van TikTok bracht daar verandering in. De oproep werd intussen 1,9 miljoen keer bekeken.

Doordat de video viraal is gegaan, had Liam geen idee hoeveel mensen hij kon verwachten. «Het kunnen er 69 zijn, maar ook 609», vertelt hij in een TikTok. In totaal hebben meer dan honderd mensen zich ingeschreven, waarvan er uiteindelijk 75 effectief naar het stadpark afgezakt zijn.

Eerste spoon circle: “We willen niemand uitsluiten”

De Leuvenaar legt uit aan VRT waarom hij het idee de wereld ingestuurd heeft. «Ik vind het leuk om absurde dingen te doen en anderen daarin mee te nemen. Het brengt ook mensen bij elkaar, dus het kan een leuke manier zijn om nieuwe gezichten te leren kennen.»

Het is de eerste keer ter wereld dat er een spoon circle georganiseerd is. Het wereldrecord spoonen staat wel gevestigd in Australië. Daar hebben 1108 mensen een ketting gevormd. «Maar dat was geen cirkel», merkt Liam op. «Er lag dus iemand aan het einde die niet werd vastgehouden. Ik geloof dat iedereen de kleine lepel mag zijn en met de spoon circle willen we niemand uitsluiten», lacht hij.

WTF

meer WTF