Activisten gooien levende muizen in McDonald’s restaurant in VK

Fastfoodketen McDonald’s veroordeelt incidenten in het Verenigd Koninkrijk waarbij pro-Palestijnse activisten levende muizen in restaurants hebben gegooid. De politie in Birmingham onderzoekt een dergelijke zaak bij een restaurant van de keten op maandag. Volgens de BBC gaat het om een van meerdere incidenten, waarvan video’s op internet circuleren.

door
Belga, Redactie online
Leestijd 1 min.

Op de beelden is te zien hoe mannen met Palestijnse vlaggen dozen met muizen of ratten dumpen in McDonald’s restaurants. Sommige dieren zouden geverfd zijn in de kleuren van de Palestijnse vlag. De activisten wilden naar verluidt wraak nemen voor het feit dat restaurants van de keten in Israël gratis maaltijden hadden uitgedeeld aan soldaten.

De politie van West Midlands liet weten dat de incidenten behandeld worden als openbare overlast en is nog op zoek naar een van de daders.

Een woordvoerder van McDonald’s zei dat het bedrijf «verbijsterd» is over «onjuiste berichten over haar positie in het conflict in het Midden-Oosten». «McDonald’s Corporation financiert of ondersteunt geen enkele regering die betrokken is bij dit conflict (...) Ons hart gaat uit naar alle gemeenschappen en gezinnen die door deze crisis worden getroffen.»

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be