Beer wandelt bakkerij binnen en eet 60 cupcakes

Een zwarte beer in Avon, Connecticut, is de garage van een bakkerij binnengestapt. Terwijl de medewerkers «moord en brand» schreeuwden, ging het dier aan de haal met 60 cupcakes.

door
redactie online
Leestijd 1 min.

De beer sloeg toe toen de medewerkers van de ‘Taste by Spellbound’-bakkerij een bestelwagen aan het inladen waren met taart. Miriam Stephens, eigenaar van de bakkerij, beschreef op Instagram de chaos die daarop volgde. «Plots hoorden we een collega moord en brand schreeuwen, en dan: ‘er is een beer in de garage!» Ze probeerden de beer af te schrikken door te schreeuwen, maar de beer bleef maar terugkeren. Uiteindelijk nam hij een volle doos cupcakes, waarvan hij er maar liefst 60 oppeuzelde. De beer verliet de parking pas toen een medewerker luid begon te toeteren in haar wagen. De pluizige dader was er allang vandoor toen de politie arriveerde.

Meer interacties met beren

De beren in de regio van Connecticut worden de laatste tijd minder mensenschuw. In de staat zouden zo’n 1.000 tot 1.200 zwarte beren leven. Vorig jaar werden er 158 zwarte beren gespot. «De frequentie en ernst van interacties tussen beren en mensen neemt toe», zei een woordvoerder van het Connecticut Department of Energy and Environmental Protection (DEEP).

De medewerkers van de bakkerij zijn er met de schrik van af gekomen. In een tweede Instagrampost zeggen ze dat ze «eens goed gelachen hebben» en «beren nog steeds schattig vinden».