Buitenkans: sprookjesachtig natuurgebied in VS te koop (voor stevig prijsje)

Voor het eerst in de geschiedenis staat een natuurgebied dat deel uitmaakt van de Appalachen, een Noord-Amerikaanse bergketen, te koop. Het ongerepte terrein ligt in het noordwesten van de Amerikaanse staat North Carolina en kan voor 97,5 miljoen dollar, of een slordige 91 miljoen euro, van jou zijn.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het gebied staat bekend als ‘Falling Waters’, vanwege de vijf watervallen. Een van die watervallen is 55 meter hoog. Daarnaast telt het perceel meer dan 32 kilometer aan beken en waterlopen, die bulken van de forel, verschillende meren en 80 kilometer aan landwegen om op te paardrijden. Er is ook een panoramisch uitzicht op de beroemde Blue Ridge Mountains.

«Falling Waters biedt ongeëvenaarde afzondering, deels door de natuurlijke geografie», promoot makelaar Gretchen Coley het gebied in The Washington Post. «De ongerepte topografie van Falling Waters is echt inspirerend», voegt Coley eraan toe. «Van de glooiende heuvels en weiden tot de meren en watervallen.»

Het gebied is zorgvuldig onderhouden en wordt beschouwd als een potentieel staatspark. Op het land staan twee woningen, drie structuren voor landbouwapparatuur en een ruime berghut.