De grootste collectie tandpasta’s ter wereld bevat wel héél vreemde smaken: «Niet voor zwakke mensen» (video)

Een tandarts uit de Amerikaanse staat Georgia heeft een Guinness World Record op zijn naam staan met zijn verzameling van 2.037 verschillende tandpastatubes, waaronder ongebruikelijke smaken als wasabi en whisky.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De enorme collectie van dr. Val Kolpakov, een tandarts in Alpharetta, bevat onder meer zeldzame tandpasta’s uit landen als Japan, Zuid-Korea, China, India en Rusland.

«Ik begon mijn verzameling in 2001 om als tandarts meer te weten te komen over alle beschikbare tandpasta’s op de markt», vertelt Kolpakov aan Guinness World Records. «Al snel vond ik het een zeer interessante hobby en probeerde ik wat oude tandpasta’s en tubes uit andere landen te verzamelen.»

Tandpasta met alcohol

Enkele van de meest ongewone tandpasta’s die in het ‘minimuseum’ van zijn tandartspraktijk pronken, zijn drie tubes met whiskeysmaak, in rogge-, whisky- en bourbonvarianten. Volgens Kolpakov bevatten de tandpasta’s, gemaakt door Don Poynter in de jaren 50, 3% alcohol.

In de collectie prijkt ook een tandpasta met wasabi-smaak, al is Kolpakov niet van plan die uit te proberen. «Zoals je je kunt voorstellen, is die niet voor zwakke mensen», klinkt het.

Andere ongewone items in zijn collectie zijn een tube Doramad-tandpasta die de radioactieve stof thorium bevat en een tube Brenner’s tandpasta die speciaal is gemaakt als rekwisiet voor de tv-serie ‘Prison Break’.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be