Drie tieners gearresteerd na doden én opeten van geliefde zwaan

Drie tieners moeten voor de rechtbank verschijnen na de dood van Faye, een geliefde zwaan uit het Amerikaanse stadje Manlius. Het trio wordt beschuldigd van het doden én eten van het dier, alsook het stelen van haar vier kinderen. Dat schrijft CBS.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Sinds maandag was de zwaan Faye vermist. Normaal verblijft ze in een vijver in het Manlius Swan Pond, in de staat New York. Volgens de politie zouden de drie vrienden afgelopen weekend ingebroken hebben in het park. Ze klommen over het hek, en vingen de zwaan die bij haar kinderen was. Daar zouden ze haar vermoord hebben.

«Jagen»

«Hun familie en vrienden consumeerden de zwaan», klonk het later in een persmededeling. Volgens de lokale politie geloofden de drie tieners dat het ging om een «erg grote eend». Ze zouden «aan het jagen» geweest zijn. Kennelijk wisten ze niet dat de zwaan geen wild dier was, maar eigendom van de stad Manlius. De vier kinderen van Faye wilden ze opvoeden. Intussen zijn die overgebracht naar een bioloog. Het mannetje van Faye, Manny, bleef ongedeerd maar werd weggehaald van het park omdat hij na het verlies van zijn maatje agressief zou kunnen worden. «Zwanen paren voor het leven», merkte de burgemeester op.

Eeuw van de zwaan

«We houden al 100 jaar zwanen in dit dorp, en dat zal zo blijven», vervolgde de burgemeester. De stad wil nu de zwanen beter beschermen.

De tieners werden gearresteerd. Ze werden beschuldigd van grote diefstal, crimineel wangedrag, het betreden van verboden terrein en samenzwering. Een van hen was al meerderjarig, de twee anderen 16 en 17 jaar oud. Alle drie zullen ze voor de rechtbank moeten verschijnen.