‘Familie X’ verwelkomt 13e kind met letters ‘A’, ‘L’, ‘E’ en ‘X’

Heuglijk nieuws ten huize Vaneeno-Blanckaert, beter bekend als ‘de familie X’: vader Marino (40) en moeder Gwenny (33) hebben hun dertiende (!) spruit verwelkomd. En ook deze telg heeft weer een naam met de letters ‘A’, ‘X’, ‘E’ en ‘L’.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Laxe, zo heet de nieuwste boorling van het gezin uit het West-Vlaamse Staden. Aan speelkameraadjes voor het jongetje geen gebrek, want hij komt terecht in een gezin van maar liefst acht broertjes en vier zusjes: Alex (15), Axel (14), Xela (13), Lexa (12), Xael (11), Xeal (10), Exla (7), Leax (6), Xale (4), Elax (3), Alxe (2) en Laex (1). Marino en Gwenny vernoemden hun eerste zoon naar de stiefvader van Marino, Alex. Daarna volgde Axel, en zo was een traditie geboren om van alle kindernamen een anagram van diezelfde letters te maken.

Niet gepland

De komst van Laxe was een verrassing, want aanvankelijk wilde het koppel het bij ‘slechts’ twaalf kinderen houden. «Maar het was een aangename verrassing», zegt mama Gwenny aan Het Laatste Nieuws. «Laxe maakt ons gezin nu pas écht compleet.» En er is ook nog plaats voor kind nummer dertien, aldus de moeder: «We hebben twee bestelwagens met telkens negen plaatsen, dus ruimte zat.»

Als moeder natuur het West-Vlaamse koppel nog een nakomeling wil schenken, dan hoeven ze hun namentraditie niet te doorbreken. Er zijn in totaal namelijk 24 combinaties mogelijk met vier letters.