Filmpje van TikTokster die vertrek van vermiste duikboot filmde, gaat viraal: «Je was wellicht de laatste persoon die hen zag»

Een TikTokster was (wellicht) getuige van het vertrek van de OceanGate Titan, die sinds zondag vermist is. Ze deelde videobeelden van het bewuste moment op TikTok, waar ze inmiddels al 16 miljoen keer bekeken werden.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Abbi Jackson is een Amerikaanse onderwatervideografe die werkt voor OceanGate, het bedrijf dat de Titan bouwde en te water liet. Ze was afgelopen zondag aan boord van het moederschip van de vermiste duikboot en filmde het moment waarop de boot zijn expeditie naar de Titanic aanvatte. Ze deelde de videobeelden op TikTok met volgende bijschrift: «Kijken hoe een duikboot afdaalt naar de Titanic».

Verdrietig

Het filmpje werd in geen tijd miljoen keren bekeken, met inmiddels 16 miljoen views op de teller. In de reacties wordt er geschokt gereageerd. «Ik word hier verdrietig van, wetende dat ze nu vermist zijn», «Ongemakkelijk...», «Je was wellicht de laatste persoon die henzag», «Dit is zo triestig», en «Oh mijn God, dat is dé duikboot!?», wordt er onder meer gereageerd.

Wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be