Gespot: vader van de memes bezoekt Brussel

Wie enige tijd doorbracht op het internet kent hem ongetwijfeld: Hide the Pain Harold, de spreekwoordelijke vader van de internetmeme. Hij werd wereldberoem vanwege zijn permanent, lichtgepijnigde blik en bezoekt op dit moment ons eigenste land.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

András István Arató brak in 2011 door als ‘Hide the Pain Harold’. De Hongaarse man werkte in het verleden als ingenieur, en als model voor stockfoto’s. Het is met die laatste bijverdienste dat hij wereldberoemd werd. Op iedere foto vertoont Arató dezelfde gezichtsexpressie: een glimlach, met ogen die pijn uitstralen. Vooral de foto van hem voor zijn laptop met een kopje koffie in de hand keert tot op de dag van vandaag terug als internetgrap.

Fans

Dinsdag maakte de internetberoemdheid bekend dat hij Brussel aan het bezoeken is. Hij deed dat met een foto van hem op de grote markt, met dezelfde blik in de ogen die hem zo beroemd gemaakt heeft. Fans verwelkomen hem met open armen: «Welkom in België, koning», «Geniet van het bier, Harold» en «Kom ook naar Leuven!», klinkt het in de comments.