Gruwelijk. Alligator met menselijke resten in bek gespot in Florida

In Florida heeft een voorbijganger vrijdag in een kanaal net ten noorden van de Botanical Gardens in Largo, niet ver van Tampa, een alligator opgemerkt die menselijke resten in zijn bek had. Het ruim vier meter lange reptiel werd uit het water gehaald en «op humane manier gedood», verklaarde de plaatselijke politie van de regio Pinellas in een persmededeling. Een duikteam heeft daarop de «overblijfselen van een overleden volwassene geborgen».

door
Belga, Redactie online
Leestijd 1 min.

Het slachtoffer werd inmiddels geïdentificeerd als de 41-jarige Sabrina Peckham. Het is nog onduidelijk of de krokodilachtige rechtstreeks verantwoordelijk was voor de dood van de vrouw, dat moet verder onderzoek uitwijzen.

Onrust

Het voorval zorgt voor onrust bij de omwonenden. Experts wijzen er echter op dat aanvallen van alligators statistisch gezien eerder ongewoon en zelden fataal zijn. Uit gegevens van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC blijkt dat er tussen 1999 en 2019 in het zuidoosten van de VS tien alligatoraanvallen met dodelijke afloop waren. In diezelfde periode werden vijf keer zo veel mensen dodelijk verwond door honden en werden twaalf keer zo veel mensen door de bliksem getroffen.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be