HUH. Vrouw belt op een jaar tijd ruim 500 keer zonder zinnige reden naar de politie

Een vrouw uit Knokke-Heist krijgt psychologische hulp nadat ze op een jaar tijd ruim 500 keer zonder zinnige reden naar de politie belde. De vrouw kreeg in mei 2021 al eens tien maanden cel met uitstel voor ruim 2.000 telefoontjes naar de politie.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 2 min.

De lokale politie van de zone Damme/Knokke-Heist krijgt al meerdere jaren nutteloze oproepen van de beklaagde. Zo had ze op 14 juni 2022 zogezegd de brandweer nodig voor een smeulende ventilator, maar bleek er helemaal niets aan de hand te zijn. De vrouw bleef vervolgens bellen om haar beklag te doen over de tussenkomst. Van februari 2022 tot februari 2023 werden liefst 506 onnodige oproepen geregistreerd.

De vrouw werd voor de rechter gedaagd. «Door mevrouw kunnen de hulpdiensten hun werk niet op een deftige manier doen», aldus procureur Jinmin Arnou. Omdat de vrouw eerder al een celstraf met uitstel kreeg, werd deze keer een jaar effectieve gevangenisstraf gevorderd. «Ze moet beseffen dat het niet kan», klonk het op de zitting van 23 oktober.

Alcoholprobleem

De verdediging pleitte dat de psychiatrische problematiek van de beklaagde aangewakkerd wordt door haar alcoholprobleem. Volgens meester Nick Lucas slaat de vrouwaan het bellen wanneer de eenzaamheid haar overvalt. «Ik doe het omdat ik me angstig voel», zei de vrouw in haar laatste woord.

Ten slotte stelde meester Lucas dat zijn cliënte ontoerekeningsvatbaar zou zijn. Dat zou volgens de verdediging moeten leiden tot een vrijspraak op basis van artikel 71. Het openbaar ministerie wierp echter op dat een internering ook tot de mogelijkheden behoort. In dat kader werd uiteindelijk aangestuurd op de aanstelling van een gerechtspsychiater.

De rechter volgde dat verzoek en stelde een gerechtspsychiater aan. De zaak wordt op 22 april voortgezet.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be