Iconische Flatiron wolkenkrabber in New York geveild voor 190 miljoen dollar

De emblematische Flatiron wolkenkrabber in New York, met zijn zeer bijzondere architectuur uit het begin van de 20ste eeuw, is woensdag geveild voor 190 miljoen dollar. De verkoop gebeurde in opdracht van de rechter om een geschil tussen zijn eigenaren te regelen.

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Flatiron werd in twee jaar opgetrokken en voltooid in 1902. Het gebouw van architect Daniel Burnham van de Chicago School is zoals veel gebouwen in New York uit die tijd in Beaux-Arts-stijl.

Leegstand

Het 22 verdiepingen tellende gebouw staat sinds 2019 leeg. De wolkenkrabber van 87 meter hoogte de wijk Midtown in Manhattan staat op het kruispunt van 22nd Street, Fifth Avenue en Broadway.

Financier Jacob Garlick, stichter van het investeringsfonds Abraham Trust, bracht het hoogste bod uit, aldus veilinghuis Mannion Auctions. De koper moet uiterlijk vrijdagavond 10 procent van de koopsom (19 miljoen dollar) betalen, anders gaat het kantoorgebouw naar Jeff Gural, de tweede bieder, die 75 procent van de eigenaren vertegenwoordigt en 189,5 miljoen dollar bood.

WTF

meer WTF

Spotlight

Hoe saai is jouw datingprofiel?

Iedereen die single of poly is, zit tegenwoordig op een datingapp om nieuwe mensen te leren kennen. Maar hoe weet je of jouw datingprofiel niet te saai is? Maak kennis met de tegenhanger van de ‘red flags’, de ‘beige flags’.

meer Spotlight