Kindje sterft nadat stuntvliegtuig neerstort in Italië

Een vliegtuig van een speciale eenheid van de Italiaanse luchtmacht die demonstratievluchten uitvoert, is bij Turijn neergestort en in brand gevlogen. Daarbij is een 5-jarig kind om het leven gekomen. De piloot heeft het overleefd met een schietstoel en een parachute, maar hij is ook gewond geraakt.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het 9-jarige broertje van het kind werd met zware brandwonden in een ziekenhuis opgenomen. Ook de ouders werden met brandwonden naar een ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde in de gemeente San Francesco al Campo vlak bij een startbaan van het vliegveld van Turijn. Het vliegtuig van de eenheid Frecce Tricolori (driekleurige pijlen) stortte vlak na het opstijgen neer en raakte daarbij de auto van het gezin.

Honderste verjaardag

De Frecce Tricolori waren het hoogtepunt van een luchtvaartfestival op de luchthaven dit weekeinde en zij zouden het evenement zondag afsluiten. Het evenement was onderdeel van vieringen van de honderdste verjaardag van de Italiaanse luchtmacht. Het evenement in Turijn werd meteen afgelast.

De luchthaven van Turijn was enige tijd dicht als gevolg van het ongeluk, waarvan de oorzaak nog niet bekend is. Sommige ooggetuigen spraken over een zwerm vogels die het opstijgen belemmerde, maar dit is niet bevestigd.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be