Koppel redt babyhaai die vastzit in zwerfafval

Een koppel uit de Amerikaanse staat Connecticut dacht afgelopen maandag ontspannend te gaan diepzeeduiken in Rhode Island. Hun duik veranderde algauw in een reddingsmissie voor een babyhaai die vastzat in afval.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Deb en Steve Dauphinais waren aan het duiken, toen Deb plots een jonge haai van zo’n 40 centimeter lang zag. De haai zat vast in een werkhandschoen die lag te slingeren zo’n kilometer diep in de zee.

Eerst dacht ze dat de haai dood was. Toen ze de haai zag stuiptrekken, vroeg ze haar man om hulp met handgebaren. Daarop probeerde de man de vis los te trekken uit de handschoen, waarin die vastgezogen leek te zitten. Zo kon de haai ontsnappen.

Onderwaterafval doodt vaak dieren

Op geen enkel moment waren ze bang dat de haai hen zou aanvallen, maar ze bleven wel altijd voorzichtig. «Hij keek ons allebei aan, zag er niet gewond uit, vermande zichzelf en zwom toen terug naar waar hij moest zijn», aldus Deb aan CBS News.

Het is lang niet de eerste keer dat Deb dieren in nood moet helpen. Eerder moest ze ook al een zeebaars bevrijden van een weggegooide vishaak. «Er zijn talloze verhalen over dieren die gedood worden door onderwateraval. Het is een probleem dat me na aan het hart ligt», zegt Deb. «Het is wel de eerste keer dat ik iets als een haai heb kunnen redden.»

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be