Man betast beste vriendin van zwangere partner na spelletjesavond: voorwaardelijke celstraf

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 29-jarige man uit Middelkerke veroordeeld tot tien maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor aanranding van de eerbaarheid. Na een spelletjesavond betastte K.S. de beste vriendin van zijn hoogzwangere partner.

door
Belga
Leestijd 2 min.

De partner van de beklaagde stapte op 18 september 2021 samen met het slachtoffer naar de politie van Middelkerke. Ze legden uit dat ze in de woning van het gezin een spelletjesavond hadden gehouden. Het werd heel laat, waarop de toen 26-jarige vrouw besliste om te blijven slapen op het zetelbed in de living.

Rond 3.30 uur dook K.S. een eerste keer in zijn ondergoed op in de woonkamer. Na een kort praatje ging hij weer naar de slaapkamer. Ongeveer een uurtje later volgde een nieuw gesprekje toen hij naar het toilet moest. Uiteindelijk voelde het slachtoffer in haar slaap plots «gekriebel» aan haar geslachtsdeel. Ze zag nog net hoe de beklaagde naar zijn slaapkamer rende.

Therapie

S. minimaliseerde ter plaatse de feiten, maar legde bij de politie en bij de onderzoeksrechter wel onmiddellijk volledige bekentenissen af. Na drie maanden voorhechtenis werd hij onder voorwaarden vrijgelaten. De verdediging benadrukte dat de Middelkerkenaar zijn voorwaarden steeds goed heeft nageleefd. Zo volgt hij de nodige therapie. In die omstandigheden stelde de verdediging voor om hem een werkstraf op te leggen.

De rechtbank veroordeelde K.S. uiteindelijk tot tien maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Hij is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt. Aan het slachtoffer moet hij een schadevergoeding van 1.000 euro betalen.