Populaire zeekoe sterft na ‘intensieve seks’ met eigen broer

Een aquarium in Florida heeft de dood van een populaire zeekoe toegeschreven aan een scheur van 14,5 cm in zijn dikke darm, veroorzaakt door te veel 'intensieve' seks met een ander mannetje - zijn eigen broer.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Hugh, een zeekoe in het Mote Marine Laboratory and Aquarium in Sarasota, stierf op op 38-jarige leeftijd. Het personeel merkte kort voor zijn dood een verandering in zijn gedrag op.

Incest

Necropsieresultaten toonden aan dat Hugh was bezweken aan traumatische verwondingen veroorzaakt door een seksuele ontmoeting met een andere, grotere, mannelijke zeekoe in de faciliteit - zijn broer, Buffett.

Een ontlastingsmonster van Hugh na de ontmoeting bevestigde de aanwezigheid van vers bloed, maar medewerkers van het aquarium stonden naar verluidt toe dat de broers zich de hele dag bleven bezighouden met «intensieve interacties en af en toe penetratie.»

«Natuurlijk gedrag»

Rond 17.15 uur zag men Buffett Hugh weer lastigvallen. Toen hij wegzwom, zagen getuigen dat Hugh op de bodem van het zwembad lag en niet meer reageerde. Later werd bevestigd dat hij dood was.

Medewerkers van het aquarium gingen in op de dood van Hugh in een verklaring op Facebook die dinsdag werd geplaatst. Daarin zeiden ze dat de zeekoeien «bezig waren met natuurlijk, maar toegenomen paringsgedrag dat is waargenomen en gedocumenteerd bij zeekoeien zowel in de beheerde zorg als in het wild.»

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be