Schokkende video toont hoe tieners doelbewust fietser omver rijden en voor dood achterlaten

Een video is opgedoken van twee tieners die lachend een fietser omver rijden in Las Vegas. Daarbij liet een 64-jarige ex-politieagent het leven. Ze pleegden vluchtmisdrijf. Dat schrijft het Las Vegas Review-Journal.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Andreas Probst, een 64-jarige politieagent die recent met pensioen gegaan was, fietste op 14 augustus in Las Vegas, rond 6 uur ’s ochtends. In de schokkende video, gedeeld door Daily Mail, is te zien hoe een 17-jarige chauffeur met hoge snelheid naar Probst toerijdt. De andere passagier vraagt: «Klaar?» Daarop reageert iemand lachend: «Ja, rijd in zijn gat.» De tiener filmde vervolgens hoe ze de man omver reden. Daarna laten ze Probst bloedend achter op de weg, nadat ze ook hem eerst nog even op beeld zetten. Let op, gevoelige beelden:

De tiener werd snel gearresteerd en verblijft nu in een jeugdgevangenis. De aanklacht werd verzwaard nadat de politie de video ontdekte.

Smartwatch sloeg alarm

De dochter en echtgenote van Probst hebben zijn lichaam gevonden, nadat ze een alarmmelding kregen van zijn smartwatch.

«Hij was het zonnetje in huis», vertelde Taylor Probst, zijn dochter, achteraf aan KLAS 8 News Now. «Dat sijpelde doorinheel je leven.»

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be