Video van meisje dat stem van haar mama voor het eerst hoort, maakt veel los: «Kippenvel!»

Op aangrijpende beelden is te zien hoe een meisje door middel van een speciaal hoorapparaat eindelijk kan horen. Meer nog: ze hoort voor het eerst de stem van haar moeder. «Zo blij voor haar», klinkt het in de reacties.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Het aandoenlijke tafereel speelde zich onlangs af in de Spaanse hoofdstad Madrid. Een mama ging met haar dove dochter naar het ziekenhuis, waar het meisje een geavanceerd hoortoestel mocht uittesten. Daardoor zou ze voor het eerst in haar leven stemmen kunnen horen en herkennen.

Tranen van geluk

Wanneer het hoorapparaat aangezet wordt en de dokteres haar aanspreekt, verschijnt er een kamerbrede glimlach op het meisje haar gezicht. Maar het wordt nog mooier wanneer haar mama tegen haar praat. «Hoor je mama?», vraagt haar moeder haar. Het meisje kijkt verwonderd op, waarop haar mama in tranen uitbarst en het meisje haar troost.

Toegankelijker maken

Het filmpje werd al duizenden keren bekeken en maakt ook emoties los bij de kijkers. «Zo blij voor haar», «Van die soort video’s word ik blij», «Kippenvel! Zoveel liefde», «Zo schattig», klinkt het onder meer. «Wie is er uien aan het snijden?», en «Mijn allergieën spelen weer op», grappen enkele kijkers. Nog iemand antwoordt dat dergelijke hoorapparaten toegankelijker moeten worden. «Dit zou beschikbaar moeten zijn voor alle kinderen die het nodig hebben. Jammer dat mensen niet kunnen samenwerken voor iets dat duidelijk heel goed werkt», lezen we ook.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be