Vlaamse cryptomiljonair verliest 700.000 euro aan ‘verdacht geld’: «Dit is afpersing»

De Vlaamse cryptomiljonair Marc De Mesel is 700.000 euro, die hij aan een van zijn vrouwen gegeven had, kwijtgespeeld. Het hooggerechtshof in Kenia heeft dat bedrag verbeurdverklaard. Volgens de rechter gaat het om ‘verdacht geld’ en een witwasoperatie. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

De veertigjarige Marc De Mesel investeert al sinds 1999. Sinds hij in 2012 begon te investeren in crypto haalde hij naar eigen zeggen enorme winsten. In 2017 verhuisde hij naar Kenia, vanwege zijn interesse voor polygamie. Daar begon hij meerdere relaties, en werd hij ook enkele keren vader. Hij zou sindsdien regelmatig geld overmaken naar zijn vriendinnen om hen en hun kinderen te ondersteunen.

«Corruptie»

De Keniaanse autoriteiten zijn De Mesel evenwel al sinds 2021 op het spoor. Zij vonden die herhaaldelijke stortingen van honderdduizenden euro’s aan verschillende vrouwen verdacht. Ze bevroren toen 102 miljoen Keniaanse shilling die hij gestort had aan een 21-jarige vrouw, omgerekend zo’n 700.000 euro. Dat geld is nu verbeurdverklaard. Volgens de lokale media sloeg De Mesel er niet in om aan te tonen dat het geld legaal verkregen was.

Marc De Mesel reageert verbolgen op de uitspraak van het hooggerechtshof. Op zijn YouTube-kanaal heeft hij het over «belaging», «afpersing» en de «corruptie van de Keniaanse politie en het gerecht». Hij zou nu weggevlucht zijn met de 21-jarige vriendin aan wie hij het bedrag overmaakte.