WTF. Agent gearresteerd voor voyeurisme: «Fotografeerde stiekem vrouw in beha tijdens huiszoeking»

Een politieagent is in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. beschuldigd van voyeurisme omdat hij een vrouw in beha zonder haar toestemming zou hebben gefotografeerd tijdens een huiszoeking. Dat melden Amerikaanse media.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De politieagent is gearresteerd omdat hij ongepaste foto’s zou hebben gemaakt van een vrouwelijke getuige in beha, zonder haar toestemming, terwijl hij met andere agenten een huiszoekingsbevel uitvoerde.

Volgens een verklaring van de politie maakte agent L. Garrett deel uit van een groep agenten die in februari van dit jaar een arrestatiebevel gingen uitvoeren in een appartementencomplex. Ze klopten op de deur en kondigden aan dat ze een arrestatiebevel bij zich hadden. Een vrouw, die enkel een legging en een beha droeg, deed open.

Inzoomen op schaamstreek

Na anderhalf uur in het appartement haalde Garrett zijn gsm boven en activeerde de camera. Volgens de politieverklaring «manoeuvreerde de verdachte discreet met de telefoon om scherp te stellen op het slachtoffer». Dan nam hij naar verluidt een foto van de vrouw, nog steeds in haar beha en legging, die haar lichaam vanaf de nek naar beneden vastlegde. Vervolgens «zoomde hij in op de foto en concentreerde zich op de schaamstreek van het slachtoffer», aldus nog de politieverklaring. Daarna verwijderde hij het beeld.

De afdeling Interne Zaken van het politiedepartement onderzocht de beschuldigingen en adviseerde het Openbaar Ministerie om Garrett strafrechtelijk te vervolgen. Het departement heeft diens politiebevoegdheden ingetrokken terwijl het onderzoek loopt.

Afgelopen vrijdag arresteerden agenten van de dienst Interne Zaken de beschuldigde politieman. Hij werd aangeklaagd voor voyeurisme. De verdachte pleit niet schuldig aan de aanklacht.