Vliegtuig moet omkeren vanwege hevige diarree passagier: «Het zat overal»

Een vlucht van Delta Airlines moest recent plots omkeren, vanwege een wel erg bijzondere reden: een passagier had nietsontziende buikloop. Dat meldt Insider. Volgens de piloot van dienst «zat de diarree overal».

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Het ging om een vlucht van Amerikaanse stad Atlanta naar Barcelona in Spanje. In een audio-opname, gedeeld op X, is de communicatie tussen de luchtverkeersleiding en de piloot te horen. De piloot had het over een «biologisch gevaar»: «Een passagier heeft diarree gehad doorheen het hele vliegtuig, dus ze willen terug naar Atlanta.»

Stinkende vanille

Iemand op Twitter getuigt: «Mijn man zat op dat vliegtuig! Het druppelde door het gangpad en het stonk verschrikkelijk. Het ontsmettingsmiddel met vanillegeur dat erop was gebruikt, liet het alleen maar naar vanillestront ruiken.»

Na twee uur keerde het vliegtuig om. Het vliegtuig werd stevig gereinigd en kon weer vertrekken na middernacht, met zo’n acht uur vertraging.

Medisch probleem

Delta bevestigt aan Insider dat er een medisch probleem was op de vlucht, waardoor het vliegtuig gepoetst moest worden. Ze bieden hun excuses aan voor de vertraging en het ongemak.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be