WOW! Brit breekt record en bezoekt zeven wereldwonderen in zeven dagen

De Britse Jamie McDonald heeft in zeven dagen tijd de zeven wereldwonderen bezocht. Hij reisde door negen landen op vier verschillende continenten en vestigt daarmee een nieuw wereldrecord.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Jamie begon zijn reis in Azië bij de Chinese Muur en eindigde in Chichén Itzá in Mexico. Bij elke stop moest hij een officieel certificaat ondertekenen. Over zijn reis deed hij om precies te zijn 6 dagen, 16 uur en 14 minuten. Met die recordtijd krijgt de 37-jarige Brit nu een vermelding in het Guinness World Records-boek.

Voor zijn reis legde Jamie ruim 36.000 kilometer af met enkel het openbaar vervoer, waar hij ook zeven dagen langelk ontbijt, elke lunchen elkavondmaal at. En om de cijfers te vervolledigen: in totaal nam hij maar liefst 13 vluchten en reed hij in 16 taxi’s, 9 bussen en 4 treinen.

Zeldzame aandoening

Jamies prestatie is des te opmerkelijker. De Brit kreeg voor zijn reis namelijk te horen dat hij invalide kon geraken door een zeldzame aandoening aan zijn ruggengraat. Dokters dachten dat hij in een rolstoel zou belanden. Maar dat vooruitzichtbleek voor Jamie genoeg motivatie om direct zijn droom achterna te gaan!

De zeven wereldwonderen is een lijst van zeven bouwwerken en gebieden die als bijzonder beschouwd worden. Van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld staat enkel nog de piramide van Cheops overeind. Daarom werden in 2007 ‘de zeven nieuwe wereldwonderen’ verkozen. Ken jij ze allemaal? Check hier je kennis met Jamies reisverslag!