WTF. 21-jarige YouTuber neergeschoten door man die hij wou pranken

Een poging van een 21-jarige YouTuber om een man beet te nemen, of te ‘pranken’, is helemaal fout afgelopen. Tijdens een van Tanner Cooks pogingen om bezoekers van een winkelcentra in Virginia ongemakkelijk te laten voelen, schoot een man hem in zijn buik. Al houdt dit incident hem niet tegen om nog meer prankvideo’s te maken.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Tanner Cook prankt wel vaker mensen. De beelden daarvan zet hij op zijn YouTube-kanaal ‘Classified Goons’, dat 41.000 abonnees telt. In die video’s snuffelt hij bijvoorbeeld ongewenst aan de oren van zijn nietsvermoedende slachtoffers, of beschuldigt hij willekeurige mensen van diefstal. Een keer deed hij ook alsof hij urineerde in een supermarkt.

Slechte grap

Afgelopenweek wou Cook opnieuw een grap uithalen, deze keer in de buurt van een Cheesecake Factory in Dulles. De grap liep niet als gepland. Alan Colie, een 31-jarige man die slachtoffer werd van een van Cooks pranks, liet weten wat hij van de grap vond via een welgemikt schot in Cooks buik en lever. «Ik wou een man pranken met een simpele grap, en die gast nam het niet zo goed op en schoot me neer», reageerde Tanner Cook achteraf vanuit zijn ziekenhuisbed aan WUSA9. Hij liet verder weten dat hij van plan is om verder te gaan met zijn pranks.

De lokale autoriteiten maakten niet bekend over wat soort prank het ging. Wel zouden de Cook en Colie elkaar niet kennen.

Aangehouden

«Ze waren een video aan het filmen in het winkelcentrum en probeerden het leuk te maken met de bezoekers, maar deze man had er geen plezier in», vertelt Jeramy Cook, de vader van Tanner, aan lokale media. «Er was een telefoon rondom hem en ze interviewden of praatten met hem, en dat beviel hem niet. Hij trok zijn pistool en schoot mijn zoon neer.»

Het incident zelf staat niet op camera. Wel zouden op beelden van Cooks vrienden te zien zij hoe Colie zijn wapen trekt. Hij wordt beschuldigdonder meer beschuldig vanopzettelijke verwondingen en het lossen van vuurwapens in eenbemand gebouw.