WTF. Koerier steelt smartphones tijdens ronde

Een 28-jarige koerier riskeert een celstraf van twee jaar voor huisdiefstal en een boete van 2.400 euro.Hij stal smartphones die hij eigenlijk bij klanten moest afleveren.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 2 min.

De feiten kwamen aan het licht toen Proximus vaststelde dat smartphones die door klanten waren besteld systematisch niet aankwamen. Er werd een onderzoek met een privédetective ingesteld bij koerierbedrijf DPD, waarbij werd vastgesteld dat de diefstallen steeds gebeurden op donderdag en bij de ronde van een bepaalde koerier. Er waren minstens 68 smartphones ontvreemd uit pakketten die hij had moet leveren. Uiteindelijk bleek het om 71 toestellen te gaan met een totale waarde van 48.000 euro. De pakketten waren verzegeld toegekomen en werden dus met zekerheid gestolen tijdens het transport.

De man werd gefouilleerd en had een iPhone 12 op zak. Die bleek enkele weken eerder gestolen. Hij had ook 700 euro cash en een geopende levering van Nespresso-pads. De man ontkende alles en zei dat het pakket van Nespresso was gevallen en daardoor kapot was gegaan.

De man wordt ook vervolgd voor een tweede feit van huisdiefstal. Een vrouw die haar telefoon naar de winkel had gebracht voor herstelling, zag het toestel niet meer terug omdat het verloren ging bij transport. Dezelfde koerier was daarvoor verantwoordelijk.

Weinig bewijzen

«Het herhaalde karakter van de feiten en de lange periode waarin verschillende diefstallen plaatsvonden, geven mij geen andere keuze dan streng te vorderen», zei de procureur. «Ik vorder twee jaar en 2.400 euro effectief.»

De man vroeg zelf de vrijspraak. Volgens zijn advocate zijn er te weinig bewijzen dat hij de diefstallen pleegde en bij twijfel moet een beklaagde worden vrijgesproken. DPD vroeg 1 euro provisionele schadevergoeding. De vrouw die haar telefoon kwijt was, vroeg 1.500 euro.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be