WTF. Man vermoordt buurman met zak Pokémonkaarten

Een Britse man die zijn buur doodgeknuppeld heeft met een zak Pokémonkaarten heeft een levenslange gevangenisstraf gekregen. Het motief? De buurman had de moordenaar «beledigd».

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De feiten vonden vorig jaar plaats in het Britse stadje Sheffield. De 31-jarige Andrew Hague en de 50-jarige Simon Wilkinson kregen het aan de stok met elkaar waarop een heftig gebrek uitbrak.

Cricket

Een getuige had gehoord hoe Wilkinson naar Hague had geroepen dat hij «naar hem moest komen en moest vechten zoals een man». Hague had eerder op de dag ook al discussies gehad met andere buren. Hague twijfelde geen seconde en sloeg Wilkinson meerdere malen met een zak waar vier of vijf blikken inzaten met Pokémonkaarten in. «Hij was precies cricket aan het spelen met die zak», reageerde een geschokte getuige.

Hague liet zijn slachtoffer voor dood achter, maar kwam dan terug om hem nog te stampen en dood te slaan met een houten plank.

Aan de politie verklaarde Hague dat hij zich had laten meeslepen en dat hij zich slecht voelde over wat hij gedaan had. Hij pleitte schuldig in maart.

De rechter zei dat Hague niet de intentie had gehad om Wilkinson te doden, maar dat hij, in een vlaag van waanzin, had beslist, dat de moord een daad van genade was. Hij kreeg een levenslange gevangenisstraf, en moet minstens 17 jaar in de gevangenis zitten vooraleer hij een kans maakt om weer vrij te komen.