YouTuber die crash met vliegtuigje in scène zette riskeert 20 jaar cel (video)

Een YouTuber en piloot die een crash met zijn vliegtuigje in scéne zette, riskeert in de VS twintig jaar cel. Dat hebben de Amerikaanse autoriteiten bekendgemaakt. De man postte een video van de zogezegde crash op internet.

Video
door
Belga, Redactie Online
Leestijd 2 min.

In de video, die bijna 3 miljoen keer bekeken werd, is te zien hoe de YouTuber in november 2021 boven Californië vliegt. Trevor Jacob lijkt vervolgens een technisch probleem te ondervinden tijdens de vlucht en springt uiteindelijk uit het vliegtuig, selfiestick in de hand.

Hij landt met zijn parachute en het vliegtuig stort op spectaculaire wijze neer in het nationale woud van Los Padres. Het hele gebeuren wordt gefilmd met camera’s die op het vliegtuigje bevestigd waren. Kijkers zien vervolgens hoe Trevor Jacob schijnbaar met moeite de bewoonde wereld weet te bereiken.

Onderzoek

Enkele weken na het gebeuren starten de autoriteiten een onderzoek naar de omstandigheden van de crash. Trevor Jacob wordt opgedragen het wrak van zijn vliegtuig te bewaren. De YouTuber verklaart echter niet te weten waar het toestel neergestort is, terwijl hij en een vriend het wrak met behulp van een helikopter uit het bos gehaald hadden, twee weken na de feiten. Trevor Jacob vernielde vervolgens het vliegtuigje.

De YouTuber heeft toegegeven dat hij het onderzoek wilde dwarsbomen door zich te ontdoen van het wrak en dat hij de video gemaakt heeft om geld te verdienen in het kader van een samenwerking met een bedrijf. Hij gaf ook toe gelogen te hebben over het zogezegde technische probleem dat het toestel ondervonden zou hebben.