6 leuke ideetjes om Galentine’s Day te vieren met je favoriete gals

Valentijn loert alvast om de hoek, een dag waarop we onze geliefde partners overstelpen met cadeaus. Maar de dag daarvoor, op 13 februari, zetten we graag even een andere belangrijke soort relatie in de kijker en staat alles in het teken van vriendschap, want het is Galentine’s Day. De datingapp Fruitz somt enkele leuke ideeën op om deze platonische vriendinnendag te vieren.

door
Redactie Online
Leestijd 3 min.

«Galentine’s Day is about celebrating lady friends», klonk het bij het ‘Parks and Recreation’-personage Leslie Knope. In 2010 voegden we een nieuwe (onofficiële) feestdag toe aan onze kalender en sindsdien vieren we elk jaar op 13 februari Galentine's Day. Het concept? Vrouwelijke vriendschappen vieren in al z’n vormen en je liefde en genegenheid verklaren aan de belangrijkste mensen in je leven die je grootste steunpilaar vormen en altijd achter je staan.

Romantische relaties kunnen soms een komen en gaan zijn, maar goede vriendschappen heb je voor het leven. Daarom is het belangrijk om af en toe iets leuks te organiseren met je beste vriendinnen, hen te overladen met liefde en te laten zien hoeveel je om hen heeft (en op 13 februari nog nét dat tikkeltje extra).

Matching manicure

Fact: girls who manicure together stay together! Maak een afspraak bij een nagelsalon en trakteer jezelf op een relaxerend momentje met je beste vriendin(nen). Zin om een nagelstudio bij je thuis op te zetten en jullie nagels zelf te doen? Voorzie dan het nodige materiaal thuis en doe gezellig elkaars nagels. Wat dacht je van een matching manicure?

Movie night

Breid jullie gezelschap wat uit en nodig Channing Tatum, Regé-Jean Page en Phoebe Dynevor uit om mee Galentine’s Day te vieren (op beeld dan). Ga voor een typische girls night met op het programma de beste series en chickflicks. De favorieten van Fruitz? ‘Sex Education’, ‘Bridgerton’, ‘Magic Mike’ of ‘Heartstopper’. Wat er zeker niet mag ontbreken: een cosy setting, chocolade, lekkere cocktails (of mocktails), en misschien wel enkele zakdoekjes.

Girlsbrunch

Op zoek naar een goed excuus om nog eens gastvrouw te spelen en je vriendinnen goed in de watten te leggen? Haal die koksmuts maar boven en organiseer een Galentine's brunch. Liefde gaat door de maag, dus verwen je besties met overheerlijk eten, leuke drankjes en een schattig decor. Op het menu? Mimosa’s, aardbeien met chocolade, wafels, toast avocado’s… Trek een leuke outfit aan en maak samen de mooiste herinneringen. Cheers!

Creatieve DIY

Zet samen met je vriendinnen een origineel DIY-project op en laat jullie creativiteit en inspiratie de vrije loop. Een geweldige manier om al jullie mooie momenten vast te leggen is bijvoorbeeld aan de hand van een fotoalbum. Druk allemaal jullie favoriete foto’s af, voorzie de nodige glitter and glamour als decoratie en vul samen jullie boek vol herinneringen. Of geef elkaar een extra boost door kaartjes te maken voor elkaar met een tekening die een bepaalde herinnering boven haalt, of met een krachtgevende boodschap of quote.

Karaoke

Laat je innerlijke Beyoncé los en organiseer een karaoke-avond met je besties. Gegarandeerd zorgen een krakende stem en enkele valse tonen voor een nóg sterkere vriendschapsband. Ga je voor een cheesy 'I Will Always Love You' van Whitney Houston om hen te herinneren aan jouw eeuwige liefde, of toch eerder een energieke 'Who Run The World' van Beyoncé om de sterkte van jullie vriendschapsband te bekrachtigen? Mic drop!

Tarotkaarten leggen

Hoewel het al lang in de sterren staat geschreven dat jullie samen oud zullen worden en je hiervoor geen bevestiging nodig hebt van een waarzegger, kan een tarotlegging een leuke en spannende manier zijn om jullie Galentine’s Day door te brengen. Ontdek enkele nieuwe inzichten die zowel voor jezelf als voor jullie vriendschap interessant kunnen zijn voor de toekomst.