Alexander De Croo onzeker over eindejaarsfeesten: «Daar zal veel van afhangen»

Premier Alexander De Croo (Open VLD) benadrukt in een interview dat als we de kerst- en eindejaarsfeesten op een zo normaal mogelijke manier willen vieren, we daar alleen samen aan kunnen bijdragen.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Nu de maatregelen nog strenger geworden zijn, vragen heel wat mensen zich af hoe we de eindejaarsperiode door gaan komen. Alexander De Croo geeft toe dat het moeilijk te voorspellen is waar we tegen dan staan, maar hamert op het naleven van de maatregelen. «Er is weinig zeker in deze pandemie. De enige zekerheid is de impact van ons eigen gedrag. Als we met z’n allen onze contacten verminderen, remt dat de verspreiding van het virus af. Net als respect hebben voor de afstandsregels, een mondmasker dragen, je laten vaccineren... Of en hoe we de eindejaarsfeesten zullen kunnen vieren, zal dus sterk afhangen van ons gedrag», vertelde hij in het programma ‘Matin première’ op de Franstalige radiozender La Première.

Liever geen bijkomende verstrengingen

De Croo lijkt er geen voorstander van te zijn om binnenkort nóg meer te verstrengen. «Het leven moet doorgaan. De huidige maatregelen zijn al niet voor de hand liggend, dat beseffen we. Ze vergen een inspanning van iedereen, maar alleen zo kunnen we het virus indijken», besluit hij.