Annelies Haesbrouck wint Metrostage tijdens Belgodyssee-wedstrijd

De winnaars van de 17e editie van de Belgodyssee-wedstrijd voor jonge beloftevolle journalisten zijn bekend. Noëmi Plateau en Lisa Beken wonnen deze editie met het thema ‘veerkracht’. Maar ook Annelies Haesbrouck van KU Leuven viel in de prijzen: zij krijgt een stage bij Metro aangeboden.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Tijdens de wedstrijd gaan veertien kandidaat-journalisten uit de verschillende Gemeenschappen twee weken aan de slag in duo – één Franstalige, één Nederlandstalige – en maken samen reportages en artikels voor radio, de geschreven pers en sociale media. Dit jaar gingen de deelnemers op zoek naar krachtige verhalen over veerkracht: hoe gaan mensen om met grote veranderingen of tegenslagen en geven ze hun leven een andere wending.

Metrostage

Tijdens die wedstrijd kon Annelies Haesbrouck (KU Leuven, campus Antwerpen) een betaalde stage bij Metro in de wacht slepen. Ze schreef in de krant Metro een artikel over slechtziende en blinde studenten. Zij belichtte hoe het studentenleven eruit ziet voor hen.

Daarnaast werden Annelies Haesbrouck en Lisa Neirynck (ULiège) ook beloond voor hun uitstekende samenwerking tijdens de wedstrijd. Ze winnen vliegtickets van de ondersteunende partner Brussels Airlines.

Langs Franstalige kant valt Pauline Denys (ULB) in de prijzen met een reportage in L’Avenir over artistieke tatoeages die littekens verbergen. Ook zij won een betaalde stage bij L’Avenir.

Andere winnaars

De Social Mediaprijs ten slotte gaat naar het duo Charles Gadeyne (Howest) en Gordon De Winter (Helha). Zij brachten een aantal boeiende posts en stories rond veerkracht in de sport op de socialemediakanalen van Belgodyssee en winnen een vorming bij Mediarte, het sociaal fonds van de audiovisuele sector.