Antwerps Pakawi Park moet opnieuw afscheid nemen van tijger

Witte tijgerin Awi is in Antwerps dierentuin Pakawi Park omgekomen na een gevecht met andere tijger Waka. Eerder dit jaar liet de broer van Awi ook al het leven in het dierenpark.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De Antwerpse dierentuin is voor de tweede keer dit jaar in rouw. Een kort incident tussen tijgers Waka en Awi is slecht afgelopen voor Awi. Enkele maanden geleden werden Awi, de mannelijke tijger Waka en zijn zus, Iwa, samen geplaatst. Dat leek vlot te gaan tot een week geleden.

De spanningen tussen tijgerinnen Awi en Iwa liepen toen hoog op zodat de verzorgers beslisten om beiden voorlopig van elkaar te scheiden. Waka en Awi zaten wel nog samen opgehokt. Maar dan gebeurde iets dat niemand zag aankomen. In een kort, maar hevig gevecht kreeg Awi een beet van Waka die haar het leven heeft gekost.

“Het ging al 5 maanden goed, de twee tijgers speelden heel veel samen. Wat hen parten heeft gespeeld, kan ik niet zeggen. Dit is een zeer groot verlies voor ons”, zegt Tommy Pasteels, mede-eigenaar van het Pakawi Park.

Paka-Awi

Eerder dit jaar moesten de verzorgers van de dierentuin ook al afscheid nemen van Paka, de broer van Awi. In februari werd het dier plots ziek door een infectie aan de darmen en dat is hem uiteindelijk fataal geworden.

De plotse dood van Paka en Awi beroert de verzorgers omdat de tijgers een bijzondere betekenis hebben voor de dierentuin. De broer en zus waren de eerste dieren die onder de nieuwe naam van de dierentuin ‘Pakawi Park’ werden verwelkomd. Het dierenpark werd dan ook vernoemd naar beide tijgers.